top of page

 

 

BOLD OG VISKESTYKKE STAFET

 

Formål: At kunne samarbejde gennem kommunikation, lave en fælles strategi, og have opmærksomhed på hinanden og holde fokus på den fælles opgave. Dette er også med til at styrke den enkeltes koordinationsevne og motorik


Materialer: 4-6 viskestykker (2 stk. pr. hold) Forskellige bolde- tennisbold, bordtennisbold, stikbold mm.


Tid: ½ time


Antal: Alle 

 

Beskrivelse: 
Børnene deles op i hold af 6-8 hvert hold får den samme slags bold og 2 viskestykker. Der startes ved at en bold lægges op i et udstrakt viskestykke, der holdes i hjørnerne af halvdelen af holdet. Det andet viskestykke holdes nu udstrakt af den anden del af holdet, som skal stå foran. Bolden skal nu vippes fra det ene viskestykke til det andet. Når det første viskestykke er tomt, fragtes det op foran viskestykket med bolden, hvor bolden nu hældes over i det tomme viskestykke. Sådan fortsættes der, indtil man er nået op til målet. Holdene starter samtidige fra start til slut.

 

Variation: 
Der skal hoppes men opgaven udføres. – Flere bolde i viskestykket. – Forhindringer der skal klares undervejs.

 

Regler: 
Der må ikke gås med viskestykket med bolde i. Hvis en eller flere bolde ryger ud af viskestykket, samler de der ikke holder det pågældende viskestykke bolden op og lægger den tilbage i viskestykket og der fortsættes.

 

Observationer: 
Hvordan udviser børnene formålene.

bottom of page