top of page
Pædagog Anders Westermann_edited.jpg

Anders Westermann

Pædagog, Indskoling
Hvem er jeg?

Jeg hedder Anders og kommer fra Holbæk hvor jeg er født og opvokset. Jeg er uddannet pædagog i januar 2017, og har arbejdet på Vig Skole siden marts 2017. Mine fritidsinteresser er bl.a. at spille musik. Mit hovedinstrument er guitar, men jeg kan også spille bas, trommer og en smule klaver. Ud over det, nyder jeg også at fordybe mig i et spil på enten playstation eller computer.

Derfor blev jeg pædagog

Som barn gik jeg på en fritidsklub hvor der arbejdede nogle meget dygtige og engagerede voksne, som gjorde et stort indtryk på mig. Det vækkede drømmen hos mig om at blive pædagog, og da jeg blev ældre fik jeg arbejde på selv samme fritidsklub. Jeg har efterfølgende haft arbejde på forskellige pædagogiske arbejdspladser inden jeg uddannede mig, heriblandt en skole- og fritidsklub for udviklingshæmmede.

Der er noget fedt i følelsen af at kunne gøre noget godt for andre og være en del af deres udvikling. Det er det der er det vigtigste for mig som pædagog.

Mine største drivkrafter i mit arbejde

For mig er noget af det vigtigste som pædagog i folkeskolen at kunne støtte op om arbejdet med at skabe et miljø der fordre læring hos børnene. I det ligger at børnene føler at der er plads til dem i klassen og i fællesskabet samt at der er en ordentlig kultur i forhold til sprog og den generelle måde at være sammen på. Det er også vigtigt for mig at børnene bliver mødt på en måde som styrker deres selvtillid og selvværd, da det er det der skal hjælpe dem til at klare de udfordringer de møder i undervisningen.

Jeg gør tit brug af debatter i plenum i klassen, da det hjælper på forståelsen for sig selv og andres meninger, og så kan jeg godt lide at udfordre børnene i fodbold, stikbold osv, samt fordybe mig med tegninger og papirsflyvere.

bottom of page